Selling a business

Prefer to pioneer again, looking for a worthy successor or want to retire?

Selling a business: we provide oversight of the acquisition process all the way to contract negotiations and legal settlement.

Ready to sell your business?

The most important thing is that you yourself are ready to sell your business. This is difficult, because a business is never completely finished. With a good plan and reliable advice, we ensure a successful sale of your business. We ensure that the business sale ultimately leads to new opportunities.

Is my business marketable?

Is your own business ready to sell? Next Steps advises business owners what things need to be taken care of before you begin the sales process. Want a first impression of whether your business is sales-ready? Take the test: Is my business ready to sell?

Starting early to sell business

Starting early preparations for selling the business leads to a higher sales value. In our experience, business owners do not get informed until late. Contact us for an orientation discussion on all the ins and outs of the sales process.

You can calculate an initial estimate of the value of your business yourself with the online tool:

Calculate enterprise value directly

Management Buy-Out

A Management Buy-Out (MBO) is an acquisition in which the company or unit is taken over by incumbent management.

A Management Buy-Out proceeds just differently than a business sale to a strategic buyer. The process is longer, before the valuation and business transfer is addressed, a number of conversations and sessions are organized. It is important that the old and the new owner have, or develop, the same business vision. This prevents problems at a later stage.

When financing the acquisition, we look for a solution that is satisfactory to both parties. This often includes a subordinated loan from the owner. Together with our legal partners, we ultimately complete the deal.

Want to know more about selling your business? Let's have a make an appointment for a (digital) cup of coffee.

Veel gestelde vragen

Hier vind je enkele van de meest gestelde vragen over het de verkoop van een bedrijf. Heb jij verder nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Wat zijn algemene redenen om een bedrijf te verkopen?

Over het algemeen is de beslissing om een bedrijf te verkopen een complexe beslissing die afhangt van verschillende factoren zoals de doelstellingen van het bedrijf, de (persoonlijke) doelen van de ondernemer, de financiële situatie en de staat van het bedrijf.

Is financieel gewin een reden om een bedrijf te verkopen?

Een van de meest voorkomende redenen om een bedrijf te verkopen is om winst te maken. Ondernemers die succesvolle bedrijven hebben opgebouwd kiezen er vaak voor hun bedrijf te verkopen om de financiële voordelen van hun harde werk en investeringen te realiseren.

Wat zijn strategische beslissingen om een bedrijf te verkopen?

Soms verkopen ondernemers hun bedrijf als onderdeel van een strategische beslissing zodat ze zich op andere gebieden van hun bedrijf concentreren. Ze verkopen bijvoorbeeld een dochteronderneming of een niet-kernbedrijf. Zo kunnen ze zich concentreren op hun sterke punten en investeren in gebieden waar ze meer potentieel zien.

Waarom verkoop je een bedrijf bij een gebrek aan middelen?

Het laten groeien van een bedrijf vereist aanzienlijke middelen waaronder tijd, geld en expertise. Stel, je bent een ondernemer die niet over de middelen beschikt om een bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dan kun je ervoor kiezen om het te verkopen aan een groter bedrijf met de juiste middelen. Zij zijn wel in staat om het bedrijf verder te laten groeien.

Kan ik mijn bedrijf verkopen met het oog op mijn pensioen?

Veel ondernemers beginnen een bedrijf met de bedoeling het te verkopen om hun pensioen te financieren. De verkoop van een succesvol bedrijf levert een aanzienlijke bron van inkomsten op en stelt de ondernemer in staat om comfortabel met pensioen te gaan.

Kan ik mijn bedrijf verkopen als ik een geschil heb met mijn businesspartner?

Ondernemers kiezen ervoor om hun bedrijf te verkopen vanwege geschillen over partnerschap of andere meningsverschillen. Soms zijn partners het niet eens over de richting van het bedrijf of andere kwesties. Dan is de verkoop van het bedrijf de beste optie.

In hoeverre is een burn-out een reden om mijn bedrijf te verkopen?

Het opbouwen en runnen van een succesvol bedrijf is uitputtend. Zowel fysiek als mentaal. Voel je je als ondernemer opgebrand of overweldigd? Dan kun je ervoor kiezen om je bedrijf te verkopen of een pauze te nemen.

In hoeverre is familie een reden om mijn bedrijf te verkopen?

Het is mogelijk dat ondernemers ervoor kiezen om hun bedrijf te verkopen om familiale redenen. Deze redenen lopen nogal uiteen. Denk bijvoorbeeld aan: naar een andere stad of een ander land verhuizen om voor familieleden te zorgen of meer tijd met het gezin doorbrengen.

In hoeverre is verandering van levensstijl een reden om mijn bedrijf te verkopen?

Ondernemers kiezen er soms voor om hun bedrijf te verkopen als ze een verandering in levensstijl willen. Denk hierbij aan een nieuwe hobby of de wereld rondreizen.

Bedrijf verkopen om consolidatie van de sector, hoe werkt dat?

In sommige gevallen kan de verkoop van een bedrijf deel uitmaken van en grotere trend van consolidatie van de sector. Soms fuseren concurrenten of nemen ze elkaar over om een concurrentievoordeel te behalen. In dat geval kan een ondernemer ervoor kiezen om zijn bedrijf te verkopen aan een grotere speler in de branche.

Is het diversifiëren van investeringen een reden om een bedrijf te verkopen?

Ondernemers kunnen hun bedrijf verkopen als onderdeel van een strategie om hun investeringen te diversifiëren. Of om uit te breiden naar nieuwe markten. Ze verkopen bijvoorbeeld een succesvol bedrijf in de ene branche om te investeren in een nieuwe startup in een andere branche.

Kan ik mijn bedrijf verkopen als exit-strategie?

Ook kiezen ondernemers ervoor om hun bedrijf te verkopen als onderdeel van een exit-strategie. Dit kan de verkoop aan een private-equityfirma of een andere investeerder omvatten die kan helpen het bedrijf naar een hoger niveau te tillen of het voor te bereiden op een beursintroductie (IPO).

×