Begin niet te laat met voorbereidingen

Wanneer start jij met de voorbereidingen van bedrijfsoverdracht?

Bedrijfsoverdracht

Hoe lang van te voren moet je beginnen met de voorbereidingen, als je je bedrijf wilt verkopen? Een half jaar, een jaar, twee jaar? Veel ondernemers beginnen TE LAAT met de voorbereidingen van bedrijfsoverdracht.

Als je je bedrijf wilt verkopen, moet je als eerste er zelf klaar voor zijn. Dat betekent dat je bedrijf vrijwel zonder jou door zou moeten kunnen gaan. Hier gaat het vaak al mis: veel ondernemers zijn onmisbaar voor het bedrijf. En dat geeft problemen als je het bedrijf wilt overdragen.

Maar er zijn veel meer zaken waar je als ondernemer aan moet denken: aan wie zou je het eigenlijk wel of niet willen verkopen? Heb je een verkoopprijs in gedachten? En matcht dat enigszins met de huidige waarde, of betekent dit dat je er in de komende tijd een schepje bovenop moet doen?

Ik help klanten met een BedrijfsOverdrachtsPlan, om de ondernemer en onderneming klaar te maken voor verkoop. De acties uit het plan voeren we samen uit. De uiteindelijke verkoop doet de makelaar, maar die krijgt een goed voorbereide ondernemer als klant.

Door Okkie Boot
Specialist bedrijfsoverdracht

Wil je sparren over bedrijfsoverdracht?

Stuur mij een bericht via whatsapp.

Deel deze pagina:
×

Stel je vraag

Klik op het contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen.

×