Familiebedrijf

Dochter of zoon die het bedrijf gaat leiden? Of verkoop aan een externe partij?

Nederland kent veel familiebedrijven. Next Steps begeleidt familiebedrijven bij de overdracht naar dochters en/of zonen. Of, als dat niet kan, naar een externe partij.

Verkoop aan familie

In het belang van goede afspraken wordt vaak met een familiestatuut gewerkt. Dat is een overeenkomst, waarin de belangrijkste zaken worden vastgelegd. Het statuut is geen vervanging voor de aandeelhoudersovereenkomst.

Bij familieleden wordt de financiering aangepast aan de mogelijkheden. Denk daarbij aan een achtergestelde (familie-) lening of een earn-out regeling.

In de regel is het verkooptraject aan familie een langer traject. De verantwoordelijkheden worden in de loop der tijd overdragen en als iedereen daar klaar voor is, komt de bedrijfsoverdracht echt in zicht.

Hoe regel je een externe bedrijfsovername?

Gebrek aan een goede opvolger is een belangrijke reden om het familiebedrijf te verkopen aan een externe partij. Als er geen opvolging binnen de familie, dan heerst daar soms een teleurstelling over. In een oriënterend gesprek geven we aan wat de mogelijkheden zijn.

Een oriënterend gesprek over de overdracht van een familiebedrijf?

Tijd voor Next Steps!

Een eerste schatting van de waarde van je bedrijf kan je zelf berekenen met de online tool:

Direct bedrijfswaarde berekenen

×

Stel je vraag

Klik op het contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen.

×