Over ons

Next Steps ondersteunt ondernemers met aan- en verkoop van bedrijven

Next Steps helpt ondernemers met de aan- en verkoop van bedrijven. We ondersteunen een succesvolle aan- of verkoop met een tevreden opdrachtgever. We zijn transparant en integer, en communiceren direct met de ondernemer. Samen met de ondernemer zorgt Next Steps voor een optimale waarde waarbij alle partijen een goed gevoel aan de transactie overhouden.

Ervaring op breed gebied

Next Steps is opgezet door vier ervaren ondernemers. Ervaring op een breed gebied: het opzetten van bedrijven, bedrijfsadvies en bedrijfsoverdracht. We spreken de taal van ondernemers. Omdat we het zelf zijn.

Okkie Boot

Okkie heeft gedurende zijn werkleven veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven. In 2005 besloot hij om zijn eigen bedrijf te starten: het onderzoekbureau DirectResearch. Na 14 jaar ondernemerschap heeft hij in 2019 het bedrijf verkocht. Hij wilde daarna graag zijn kennis en ervaring doorgeven aan andere ondernemers. Afgelopen drie jaar heeft hij bij Thexton Armstrong zich gericht op de ondernemers op het gebied van bedrijfsstrategie en bedrijfsoverdracht.

Okkie zijn drijfveer is ondernemers ondersteunen bij bedrijfsoverdracht. Als ondernemer weet hij dat het een spannende tijd is, waar je een goed plan moet hebben om succesvol te zijn. Valkuilen liggen op de loer, daarom adviseert hij iedere ondernemer om tijdig een overname adviseur in de arm te nemen.

Persoonlijk

Hij woont en werkt op zijn woonschip in Amsterdam, achter Artis. Regelmatig hoort hij de leeuwen, olifanten en apen; soms lijkt het alsof hij in Afrika is. Zijn dochters wonen zelfstandig in Amsterdam, zijn vriendin Jacquelien Beijer is goudsmid in hartje Amsterdam. Hij houdt van sporten: tennis, squash, fietsen, zwemmen, schaatsen.

Contact

Okkie.Boot@nextstepsbedrijfsovernames.nl
06 5362 2211

Sinds 2004 helpt Peter met veel plezier en succes ondernemers met bedrijfsoverdracht. Peter legt gemakkelijk contact. Daarbij luistert hij goed en legt hij verbindingen tussen mensen en zaken. Hij heeft een strategische blik, en let altijd op de praktische haalbaarheid. Niet toevallig is Peter een fanatiek schaker.

Hij heeft een goede kijk op cijfers en helpt bij financieringsvragen. Zijn doel is om de zowel de koper als de verkoper een goed gevoel te geven bij bedrijfsoverdracht. Uiteraard met een mooie koopsom, gebaseerd op de kasstromen in de toekomst. Voor eenvoudige en complexe waarderingen draait hij zijn hand niet om. Een sterk punt is dat hij de taal van de ondernemer spreekt.

Persoonlijk

Peter is een stabiele, evenwichtige persoonlijkheid die stevig in zijn schoenen staat en klaar is om elke situatie het hoofd te bieden. Hij woont met zijn partner in Maarn. Hij is niet van de mooischrijverij, en niet corporate. Een gedreven, energieke en gemotiveerde adviseur met een realistische kijk op de zaken.

Contact

Peter.Rijsdijk@nextstepsbedrijfsovernames.nl
06 5174 8384

Na een kleine omzwerving bij verschillende bedrijven kwam Erik ‘thuis’ toen hij zijn eigen onderneming in de life sciences opzette: Docs International. Docs International groeide in 10 jaar uit van een éénpitter tot een leidend Europees detacheerder van Clinical Research Associates (professionals die Clinical Trials begeleiden). Toen Erik zijn bedrijf in 2007 verkocht had het bedrijf 300 mensen in dienst in acht landen en een omzet van 30 miljoen.

Direct daarna stichtte hij samen met een business partner SMS-oncology. SMS-oncology ondersteunt biotechnologie ondernemingen in de EU met het opzetten en uitvoeren van de eerste studies in oncologie patiënten met super innovatieve geneesmiddelen. Het bedrijf groeide uit tot een Europese contract-onderzoeksorganisatie met meer dan 100 hoog opgeleide professionals in dienst. Eind 2019, bij een omzet van 10 miljoen werd de onderneming verkocht aan een Amerikaans soortgelijk bedrijf.

Onderwijl stichtte Erik samen met zijn partner in 2009 Domein Holset, BruisendWijnHuis van de Lage Landen. Uit eigen wijngaarden worden in de eigen wijnmakerij 50.000 flessen Nederlandse bubbels geproduceerd en verkocht aan de betere gastronomie en wijnkenners.

Persoonlijk

Natuur, wandelen in uiterwaarden en bergen, mountainbiken, cultuur en musea zijn Eriks hobby’s. Daarnaast schrijft Erik over bedrijfsontwikkeling en bedrijfsbiografieën. Zijn drie kinderen wonen in Amsterdam en Nicaragua.

Contact

Erik.Leferink@nextstepsbedrijfsovernames.nl
06 5021 5214

Richard heeft altijd gewerkt in omgevingen waar de markt om verandering en innovatie vraagt. Een goed voorbeeld daarvan is het nieuw opzetten en uitbouwen van een Benelux vestiging vanuit Amsterdam voor een internationaal marketing bedrijf met 25 medewerkers en klanten zoals Unilever en Philips. Na ruim 7 jaar heeft Richard zijn aandelen in dit bedrijf verkocht en richt zich sinds 2018 volledig op het ondersteunen van MKB ondernemers bij bedrijfsverbetering en bedrijfsoverdracht.

Persoonlijk

Richard woont samen met Marieke en zijn dochter van 22 in de mooie binnenstad van Amersfoort. Hij is een echte Bourgondiër en is regelmatig te vinden in een van de gezellige restaurants, in een theater of een concert. Om fit te blijven zit hij op de mountainbike op de Utrechtse Heuvelrug of in de sportschool. Daarnaast speelt hij graag een potje golf of lekker skiën in Italië.

Contact

Richard.Timman@nextstepsbedrijfsovernames.nl
06 1843 9161

×

Stel je vraag

Klik op het contact hieronder om een vraag via Whatsapp te stellen.

×